Midden Veluwe 2018

Gehouden al weer voor de 15e maal in de Oranjehal in Wenum iets ten Noorden van Apeldoorn, lekker vroeg in het seizoen van 11 t/m 14 oktober. Dit is ook een van de eerste mogelijkheden van het seizoen om veel Sebrights bij elkaar te zien. Dit jaar waren het er 67, en dat zijn er al wel eens meer geweest. Maar om diverse redenen waren enkele fokkers niet aanwezig zodat we aan dit aantal kwamen. Clubkeurmeester Klaas van der Hoek nam de keuring voor zijn rekening en ondergetekende had de eer om e.e.a. aan het papier toe te vertrouwen.

We begonnen met 8 stuks Goudzwart gezoomde hanen. De 1e F was voor rekening van Johannes Heddema, gevolg door W. Klunder 2e F en Jan de Ruijter met 3e ZG 95.

Bij de 17 goudzwart gezoomde hennen lukte het Dick van Dijk eindelijk (de aanhouder             wint) om de winst naar zich toe te trekken. Naast de 1e F  (de winnaar in de Goudklasse) liet Dick nog een paar mooie hennen zien met elegante type’s en een fijne zoming. Dick, van harte proficiat en ga nu zo door op de ingeslagen weg.

In de goudzwarte klasse werd slechts 2 keer een predikaat gegeven lager dan ZG. Wat aangeeft hoe hoog de kwaliteit staat.

Bij de zilverzwart gezoomde hanen ging good old Jan de Ruijter met de winnaar naar huis met een 1e F. Johannes Heddema met 2e ZG, en mooi dat Bert Wargerink weer terug is op het Sebrighttoneel met een 3e ZG in deze klasse.

De beste Sebright van de show zat onder de 17 Zilver zwarte hennen. De hen in kooi 833 van Willie Klunder behaalde een 1e F. Het is goed te zien dat deze kleurslag ieder jaar wint aan kwantiteit maar ook de kwaliteit is veel belovend. Allemaal mooie sjieke dieren en veelal voorzien van een mooie fijne zoming. Dick van Dijk deed het ook hier goed met zijn 2e F. De 3e ZG voor Jan de Ruijter.

Een matige inschrijving op Citroen Zwart een haan met 4 hennen, maar wel van een zeer goede kwaliteit, prachtige purperen koppen met dito grondkleur Johannes Heddema was hier de winnaar met 1e F.

Na een aantal jaren lukte het onze Secretaris Ronald Vos weer eens om te excelleren met zijn geelwitten. Zowel bij de hanen als de hennen was hij winnaar. Jammer dat de winnende hen nog niet helemaal zo ver was (bleke kop), maar in type en zoming een prachtig dier. Ook de 2e F voor Ronald en bij de hanen de 1e ZG.

Bovengenoemde resultaten beloven ons weer veel Sebrightgenot tijdens het nu losbarstende tentoonstellingsseizoen. Allen veel succes en met name veel plezier daar mee.      JWD

 

 

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo