Oneto 2009

Vijftien inzenders kooiden in totaal 92 dieren in.

Keurmeester de Veer keurde 4 goudzwarte gezoomde dieren in de jeugdklasse.
Bij Linda Wargerink zit het fokken (hoe kan het ook anders) al vroeg in de genen. Een mooi bewaarde overjarige hen en een jonge haan scoorden beide ZG 94, terwijl Robert Brok G 92 behaalde met een jonge haan en ZG 93 met een mooie jonge hen. Ga zo door!!

Keurmeester Martin Scheuter had een volle keuring met 88 Sebrights. Onderverdeeld in 31 Goudzwart gezoomd, 18 zilverzwart gezoomd, 12 citroenen en maar liefst 27 Geelwitten.

De hanenklasse (9 stuks) in goud werd gedomineerd door Willie Klunder, hij liet de 1e en de 2e F zien, gevolgd door Ton Langenhoff met een 3e ZG 95.
Bij de goudhennen laat  Johannes Heddema dit tentoonstellingsseizoen zien dat hij ook bedreven is in het fokken van deze kleurslag. In kooi 1411 zat de 1e F, en bovendien verdiende dit prachtige dier de titel van de beste Sebright van de tentoonstelling, waarvoor onze felicitatie’s. De 2e F kwam ook uit de hokken van Heddema. De 3e F liet Willie Klinder zien terwijl Dick van Dijk goed mee deed met zijn 4e F.

Harrie te Lintelo had de mooiste van de 5 geshowde Zilverhanen met de 1e ZG 95, gevolgd door Heddema met 2 x ZG 93.
Van de 13 hennen in zilver was de 1e en 2e F voor Heddema, mooie strak gezoomde dieren met fraaie type’s. De 3e ZG 95 was voor Tjoelker, de 4e en de 5e ZG 95 beide dieren van te Lintelo.

Drie inzenders met citroenen. Alco Jeensma domineert deze kleurslag al het gehele seizoen. Dit jaar zijn ze veel egaler in de grondkleur geworden. Opvallend zijn ook de mooie purperen kopjes en prima donkere oogkleur. Jammer dat er geen F werd gegeven.
De beste haan was van Jeensma, 1e ZG 94, bij de hennen de 1e en 2e ZG, beide met 95 punten. Roel Kobes de 3e ZG 95.

Twee overjarige hennen bij de Geelwitten, beide van ondergetekende, met een F96 en ZG 95. Van de zeven jonge hanen was 1e ZG  95 ook voor ondergetekende.
Herman Lipper is heel goed op dreef in deze kleurslag. De 1e F werd door hem in de kooien gebracht. Een dier met de ideale grondkleur en een fijne zoming. Ook de 3e, 4e en 5e ZG allen met 95 punten waren afkomstig uit de stal van Lipper. Roel Kobes was de eigenaar van de 2e F met een prachtig fraai type.

De eenduidige mening tussen de kooien was dat wellicht zo hier en daar wel een F’je meer gegeven had kunnen worden. Echter Scheuter had de dieren wel goed op een rijtje gezet.
Tot zover Oneto 2009.

Met hartelijke groet,

Jan Willem Denekamp

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo