Oneto 2005

Op de Oneto waren minder Sebrights aanwezig als we misschien gewend waren. Toch waren er evengoed 87 Sebrights in de kooien. Opvallend in de uitslagen is toch wel dat er bij alle hanen in elke kleurslag geen F predikaat weggegeven is, ondanks de juiste bouw en types.
Bij de goudzwartgezoomde hanen was er slechts een 1e ZG voor R. Kobes. Opvallend was de de haan van R.A. Boers. De dubbele kamdoorn werd door de keurmeester goed opgemerkt en een terecht predikaat O volgde. Bij de goudzwartgezoomde hennen werden wél predikaten F uitgedeeld. Een hen van T. Langenhoff kreeg de 1e F, gevolgde door een 2e F van R. Boers en een 3e F van W. Klunder.
Bij de zilverzwartgezoomde hanen was de 1e ZG voor een haan van J. Heddema. Bij de zilverzwartgezoomde hennen was er een 1e F voor een hen van H. te Lintelo en de 2e en 3e F voor hennen van J. Heddema. Bij de Citroenzwartgezoomden ging de strijd weer tussen Th. Hauwer en R. Kobes. Bij de hanen won R. Kobes met een 1e ZG en bij de hennen won Th. Hauwer met de eerste en enige F. Tenslotte was er een 1e ZG voor R. Kobes bij de geelwitzoomde hanen en een 1e F voor JW. Denekamp bij de hennen.
Al met al enigszins teleurgestelde fokker, alhoewel er in de breedte zeer veel ZG's gescoord zijn. Van de 87 Sebrights kregen er slechts 14 het predikaat F en maar liefst 54 Sebrights het predikaatZG. Al met al geen slechte score!

Kees


Johannes Heddema overdenkt de resultaten

 

De winnende haan van R. Kobes

En de 1e F hen van T. Langenhoff

Jammer van die geknepen staart. De 1e F hen van JW. Denekamp

De resultaten worden besproken in de gezellige kantine

T. Langenhoff, W. Klunder en R. Kobes vergelijken de predikaten met de dieren

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo