Noordshow 2019

Dit jaar gelukkig weer een Noordshow zonder de beruchte vogelgriep en konden de hoenders, de grote groep siervogels en watervogels weer ingekooid worden. Het tentoonstellingsbestuur verdient een groot compliment voor de opzet van een vernieuwd evenement. Men heeft gekozen om van de Noordshow meer een gezinsevenement te maken. Het Dier en kidsplein trok veel liefhebbers en wellicht heeft dit inspiratie gegeven voor onze mooie Kleindiersport. Uiteraard waren er dingen voor verbetering vatbaar maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb op de Noorshow nog nooit zoveel publiek gezien.

Ondergetekende was schrijver bij keurmeester Theo Kiewiet. De grote Barnevelders werden hier van de juiste predicaten voorzien. In kooinummer 1826 zat de mooiste Barnevelder welke later is verhoogd tot predicaat U. Tevens werd dit dier de mooiste grote hoen van de tentoonstelling. Op zich is het schrijven bij andere rassen altijd heel leerzaam en geniet ik zulke dagen met volle teugen.
Dan onze Sebrights.
Er waren 96 enkele nummers ingeschreven. Aan Keurmeesters R.S Gatti en A.v.d Streek de taak de Sebrights van de juiste predicaten te voorzien.
Tijdens het inkooien had ik wel gezien dat er heel veel kwaliteit aanwezig was. Jammer dat de dieren niet door elkaar zaten maar wellicht is dit de volgende editie wel weer het geval.
Bij de goudhanen een 1F voor Willie Klunder en 2F voor Nederhoed. Beide heel mooi elegante dieren, enorm brede staartaanzet en prachtige bevedering en kammen. De grondkleur van Klunder zijn dieren spreekt mij persoonlijk meer aan. Verder 3ZG en 5ZG voor Klunder. De 4ZG van Frederic Verheyden deed goed mee bij de hanen.
Bij de goudhennen wederom topkwaliteit van Klunder. Zowel 1F 2F 4F van Klunder. De 1F hen had U type en U bevedering. Ik vind het een hele prestatie wat deze fokker ieder jaar weer in de kooien brengt. De 1F goudhen werd tevens de mooiste Sebright van de show. Proficiat en dik verdiend.
Bij de zilverhanen geen F dieren. 1 ZG voor Heddema, 2ZG van Dijk en 3ZG voor J de Ruijter. De haan van Heddema had wat mij betreft wel een F verdiend. Bij de zilverhennen deed Heddema weer eens goede zaken en scoorden zijn dieren 1 F 2 F 3 F en 4ZG. De dieren van Heddema beschikken over supermooie brede bevedering en prachtige smalle zoming. Echt topkwaliteit. J de Ruijter showde een mooie 5ZG.
Bij de citroen Zwartgezoomde hanen was de winnaar J de Ruijter met 1F. Bij dit dier viel het type en mooie grondkleur op. Bij de hennen supermooie dieren van Frederic Verheyden met 1ZG en 2ZG. Keurmeester had hier mijns inziens best een F kunnen geven.
Het is wel zo dat Verheyden dit jaar enorm veel kwaliteit heeft geshowd bij de citroenen. Proficiat Frederic.
Helaas maar een Geel witgezoomde Sebright in de kooien. Fokker Wim Wattel bracht deze in de kooien en scoorde mooi ZG 95.
Met vriendelijke groet Dick van Dijk

Foto’s Frederic Verheyden

MJ - Zilver zwartgezoomd – Johannes Heddema – 1ZG 95

 VJ - Zilver zwartgezoomd – Johannes Heddema - 1F 96

MJ - Goud zwartgezoomd – Willie Klunder - 1F 96

VJ - Goud zwartgezoomd – Willie Klunder  - 1F 96

MJ-Citroen zwartgezoomd – Jan de Ruijter – 1F 96

VJ - Citroen zwartgezoomd -  Frederic Verheyden – 1ZG  95

VJ - Geel witgezoomd -  Wim  Wattel  - 1ZG 95

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo