Noordshow 2020

 

Voor velen onder ons is de Noordshow toch het hoogtepunt van het tentoonstelling seizoen.

 Ook deze keer weer hulde voor de organisatie. Zoals voorzitter van de Noordshow Gerard Schenkel in zijn voorwoord beschrijft met veel geduld en passie verder op naar een nieuwe route om het in stand houden en weer tot bloei brengen van onze geliefde hobby. Mijn inziens slaagt men hier prima in. Met een kleine 8400 inschrijvingen vrijwel hetzelfde aantal dieren als het jaar daarvoor. Wie weet toch ooit weer richting de 10.000 inschrijvingen?

Voor ons als Sebright fokkers is toch altijd de clubshow en deze keer ondergebracht op de Noordshow iets om naar uit te kijken. Totaal 105 ingeschreven Sebrights. Keurmeester R.Struyf mocht hem vastbijten in de Goud en Zilverzwartgezoomden en keurmeester A. van de Streek in de Citroen en Geelwitten.

Bij de Goudzwartgezoomde hanen de 1F voor B. Nederhoed. Een haan met een zeer fraai type en bouw, vleugeldracht en staartspreiding. Punt van aandacht volgens de keurmeester is de grondkleur. Mag zeker niet roder. Dhr Timmer showde 2F met supermooie haan met helaas iets smut in de staart.

Bij de Goudzwartgezoomde hennen een 1F voor D. van Dijk waarbij de keurmeester graag een iets fijnere kam had gezien. Een terechte opmerking. Fokker J.de Ruyter liet met 2F en 3F supermooie dieren zien in een fraaie conditie met een kleine opmerking over iets te donkere halskraag. W. Klunder moest hem deze keer tevreden stellen met de 4F. De staart van dit mooie type dier was helaas iets beschadigd.

De winnaar bij de Zilverzwartgezoomde hanen kwam deze keer uit België met als fokker K.Boeckx . Keurmeester had liever nog iets meer borst gezien bij deze haan met verder veel goede eigenschappen. J.Heddema en J.de Ruyter volgden met 2ZG en 3ZG.

 

De mooiste Sebright  van de clubshow kwam uit de Zilverzwartgezoomde hennen klasse. J.Heddema was de winnaar met een prachtig mooie hen. Dit diertje blonk uit in mooie  grondkleur en staartzoming en had een prachtig mooi purper kopje. Tevens was deze fokker ook eigenaar van de hen in kooi 2153 met 3F, Heddema proficiat met dit succes. D van Dijk moest hem tevreden stellen met 2F. J.de Ruyter deed met zijn 4F goed mee. De 5F van W.Klunder had helaas een staartpen te weinig maar verder blonk het diertje  uit in alle ras eigenschappen.

Bij de Citroenzwartgezoomde hanen kon de keurmeester geen F kwijt en J de Ruyter zijn haan kwam niet verder dan 1ZG met 94 punten. Bij de hennen was deze fokker ook de winnaar met 1F en 2F. Het winnende hennetje had werkelijk pracht type en grondkleur.

Als laatste kleurslag de Geelwitgezoomden. R.Kobes was hier zowel bij de hanen en de hennen de winnaar. De dieren van deze fokker blonken uit in conditie en supermooie grondkleur. Bij het 1F winnende hennetje een kleine opmerking over de kam, mocht iets voller.

Al met al heb ik genoten van de Noordshow. Genoten van ons mooie ras en bovendien van de mooie gesprekken tussen de kooien.

 

Met vriendelijke sportgroet Dick van Dijk.

 

 

MJ  – Goud zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: B. Nederhoed)

VJ  – Goud zwartgezoomd  –  1ste U 97  (Fokker: D. van Dijk)

MJ  – Zilver zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: K. Boeckx)

VJ  – Zilver zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: J. Heddema)

MJ  – Citroen zwartgezoomd  –  1ste ZG94  (Fokker: J. de Ruijter)

VJ  – Citroen zwartgezoomd  –  1ste F96  (Fokker: J. de Ruijter)

MJ 1eF96 R.Kobes

VJ 1eF96 R.Kobes

 

 

 

 

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo