Noordshow 2015

Wat was het spannend zou de vogelgriep ook de Noordshow 2015 de das omdoen? Spannend omdat ook deze editie voor het eerst op een nieuwe locatie plaats zou vinden.Spannend voor de inzenders immers er waren al zoveel tentoonstellingen afgelast.Gelukkig het kon doorgaan en kunnen we met zijn allen op naar Assen.Noodgedwongen immers na 35 jaar Zuidlaren moest er een nieuwe locatie worden gezocht.En wat voor een accommodatie de Noordshow heeft gevonden is gewoon geweldig te noemen.Een schitterende hal met een goed binnenklimaat en perfecte verlichting.De hal is goed bereikbaar en beschikt over ruime parkeerfaciliteiten.De informatieboulevard waar de speciaalclubs en natuurlijk ook de Sebrightclub een mooie en ruime plek konden vinden.Echt promotie voor onze mooie hobby.Helaas iets minder inzendingen dan de voorgaande jaren maar ik denk dat dit de komende jaren wel weer wat aantrekt mede door de aantrekkingskracht wat de Noordshow al jaren heeft.

152 Sebrights in de 4 kleurslagen waren ingekooid en de keurmeesters R.Struyf en R.S.Gatti stonden voor de taak om de diertjes van de juiste predicaten te voorzien. De goudhanenklasse werd gesierd door mooie hanen van Willie Klunder.Deze haantjes blinken uit door type en superbrede bevedering en topconditie.Klunder scoorde eerste tweede en derde F.

Fokker Jan de Ruyter scoorde 4F helaas waren de kinlellen niet helemaal volgens de standaard anders had deze haan hogere ogen kunnen gooien.Bij de goudhennetjes hetzelfde verhaal als bij de goudhanen ook Willie Klunder bracht hier de mooiste dieren voor.In kooi 2705 viel zelfs een 1U.Dit hennetje had U type U grondkleur en U bevedering en was de terechte winnaar en mooiste Sebright van de show.Willie proficiat met dit succes.Klunder bracht ook nog de 2f en 3f en 4 f in de kooien ook deze hennetjes blonken uit in type bevedering en grondkleur.De fokkers de Ruyter en Kregel scoorden in de hennenklasse beide ook nog een F.

Dan de kleurslag zilverzwart gezoomd. Helaas maar 11 zilverhanen. Johannes Heddema showde weer topkwaliteit met 1F en 2F.Mooie dieren met fraai type en bouw en zeer goede staartspreiding. Jan de Ruyter en Theo Hauwert volgden op gepaste afstand met beide een ZG 94. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat de kammen weer iets in kwaliteit inleveren.De 23 zilverhennetjes waren over het algemeen een lust voor het oog. De 1F van Jan de Ruyter blonk uit in fraaie bevedering en grondkleur, helaas met een G kam kon deze hen niet door voor de mooiste Sebright.

Johannes Heddema zijn 2F hen was ook een pracht diertje echter de vleugels moesten volgens keurmeester Struyf veel witter. Fokker Henk Timmer showde ook een prachtig mooi 3F dier, maar ze was iets zwaar gezoomd. Theo Hauwert kon ook trots zijn met de 4F helaas had dit diertje om hogere ogen te gooien een wat bleke kop.

In de kleurslag citroenzwartgezoomden een matige kwaliteit hanen en daarom kon keurmeester Gatti geen F kwijt.

De 1ZG haan van Theo Hauwert liet het in type wat afweten en was ook wat vlak in borst.Het haantje toonde wel heel fraaie zoming op rug en vleugeldek.

De hennen waren van betere kwaliteit en de 1F van Roel Kobes met Fraai type, bevedering, grondkleur en zoming was terecht de mooiste citroen hen. De 2F van Theo Hauwert liet het iets afweten in de staartzoming maar verder was dit diertje ook in topconditie.

Keurmeester Struyf kon ook in de klasse Geelwitgezoomden in de haantjes geen F kwijt. Voorzitter Jan-Willem Denekamp moest zich tevreden stellen met 1ZG.

JanWillem was ook de winnaar bij de Geelwitgezoomde hennen met 1F en 2F.Het winnende hennetje met fraaie onderdelen op type, bevedering en kleur.Met een G kam kon deze hen helaas ook niet door voor de mooiste Sebright.

Roel Kobes showde nog een mooi 3F hen maar moest nog iets korter van rug.

Ik wens iedereen een goed broed en fokseizoen toe.

 

Dick van Dijk.

 

1e F 96 Man jong Goudzwart gezoomd eigenaar Willie Klunder

1e U 97 Vrouw jong Goudzwart gezoomd eigenaar Willie Klunder

1e F 96 Man jong Zilverzwart gezoomd eigenaar Johannes Heddema

1e F 96 Vrouw jong Zilverzwart gezoomd eigenaar Jan de Ruyter

1e ZG 95 Man jong Citroenzwart gezoomd eigenaar Theo Hauwert

1e F 96 Vrouw jong Citroenzwart gezoomd eigenaar Roelf. Kobes

1e ZG 95 Man jong Geelwit gezoomd eigenaar JanWillem Denekamp

1e F 96 Vrouw jong Geelwit gezoomd eigenaar JanWillem Denekamp

Jaarvergadering in AKV-gebouw in Amersfoort          6-04-2024      

Jongdierendag in AKV-gebouw in Amersfoort           7-09-2024

Sponsoren

Hoveniersbedrijf Gelderland

Hoveniersbedrijf Gelderland kan uw droomtuin als geen ander voor u verwezenlijken.

Veldwijk

De grootste speciaalzaak in sportprijzen van Nederland

Harwig Installatietechniek

Harwig Installatietechniek is al 110 jaar expert op het gebied van technische installaties, die toekomstproof zijn.

Max Pijnappel

Ontwerpt websites en huisstijlen naar uw smaak.

Garvo